Занималня за деца от 2 до 5 години

   Творческа занималня "Под дъгата" е създадена за децата на възраст от годинка и половина до 5 години. Играем с тях с Монтесори материали, подпомагаме израстването и отделянето от родителите, изграждаме емоционалната им интелигентност и социалните им умения в комуникацията с нас и другите деца, стимулираме тяхната самостоятелност и креативност.
   Подходът  ни в общуването с децата се основава на принципите на съвременната детска психология, Монтесори метода и други ефективни педагогически подходи. Създадохме разнообразна и достъпна за тях среда и се стремим да я обогатяваме постоянно в съзвучуе с естественото им развитие, техните индивидуални особености и таланти. Ориентираме се най-точно, когато ги следваме. Подкрепяме ги да израстват и да се свързват със себе си. Стимулираме тяхната независимост и свободно движение в средата, която могат да изследват и да се учат чрез преживяването. Свободни са да опитват, да грешат и да стигат сами до решенията. Нашите педагози работят с тях с много любов, уважение и търпение, и вярват във възможностите на всяко дете.
    Групите са малки (до 12 деца). По този начин можем да се погрижим внимателно за всички. В програмата на занималнята са включени игри с Монтесори материали, занимания по рисуване и приложни изкуства, музика, йога и много други разнообразни подготвени и импровизирани дейности. Излизаме сред природата и в планината. Специален акцент поставяме върху емоционалното развитие на децата и се стремим да ги учим да познават себе си, да се изразяват и отстояват, както и да разбират другите, и да ги уважават. Отделяме време да обсъждаме конфликтите, подкрепяме децата да опознават своите граници и да се съобразяват с границите на другите. 
   Екипът ни поема отговорност да развива децата в съответствие с техните потребности и вижданията на родителите им. Работим в добро партньорство с родителите, за да бъдем максимално полезни на децата. Стремим се да подпомагаме и тяхното развитие като родители чрез индивидуални и групови срещи, и семинари. 

Работно време : сутрешна занималня - 8 - 13 ч, целодневна занималня - 8 - 17.30ч

   Можете да се запознаете с нашия екип от професионалисти тук

   За да се запишете или да получите повече информация, обадете се на тел. 0884042690.